Zindelijk in 3 dagen? Het kan dus echt!

By | november 19, 2014

Interview met een wereldberoemde Potjestraining Expert

Vanmorgen had ik het genoegen om de wereldberoemde potjestraining expert Carol Cline te interviewen. Op dit moment is haar methode “Start Potty Training” een hype in de VS en ondanks dat haar site en boek Engelstalig zijn is het zeer makkelijk toepasbaar voor ouders hier in Nederland ook al spreek je wat minder goed Engels.

Haar bekendheid is allemaal begonnen toen ze een methode ontwikkelde die bijna elk kind zindelijk en luier vrij kan krijgen in slechts 3 dagen. Ze heeft duizenden en duizenden ouders geholpen over de hele wereld om hun peuter zindelijk te maken. Hieronder kun je een aantal van de adviezen lezen die ze deelde met mij in ons gesprek.

>> Kijk direct de video van Carol door hier te klikken! <<

Method Carol Cline Ik: Hoi Carol, bedankt dat je de tijd wil nemen voor dit interview

Carol: Geen enkel probleem! Ik hoop dat ik al je moeilijke potjestraining vragen kan beantwoorden en daarmee een aantal ouders in Nederland kan helpen.

Ik: Ok,laat ik het maar gelijk vragen! Had je ooit gedacht dat je een autoriteit zou worden op het gebied van zindelijkheidstraining?

Carol: Ik wou dat ik je kon vertellen dat ik wist dat dit mijn roeping was de eerste seconde dat ik zelf op mijn potje zat, maar zo is het totaal niet gegaan. Ik ging eigenlijk naar school om daarna het bedrijfsleven in te gaan en het bezitten van mijn eigen kinderdagverblijf was altijd mijn grootste droom in het leven.

Ik: Dat is geweldig! Dit interview zal gelezen worden door veel ouders die met  de zindelijkheidstraining van hun kind willen beginnen. Als je het hele potjestraining proces zou moeten beschrijven in één woord, welk woord zal dit zijn?

Carol: Nou laat ik de regels overtreden en het samenvatten in twee: Rustig aan

Ik: Ik weet zeker dat de ouders dat graag horen. Kun je mij uitleggen wat je precies bedoelt met “rustig aan?

Carol: Nou ik weet zeker dat sommige ouders zouden verwachten dat ik zou zeggen Ren voor je leven”, terwijl ze stiekem hopen dat ik zou zeggen: “Maak je er geen zorgen over, het is erg gemakkelijk!De waarheid is dat elk kind anders is als het gaat om potjestraining en het is net zo uitdagend als belonend als het is gelukt.

Ik: Dus wat zou de allereerste stap moeten zijn voor ouders die hun peuter zindelijk willen maken als ze een snel resultaat willen?

Carol: Het eerste wat ik altijd zeg tegen de ouders is PPC! Dat staat voor altijdPositief, Persistent en Consistent” zijn. Dat zijn de drie pijlers waar potjestraining op staat, verwijder er één en het valt in elkaar.

Start Potty Training

Ik: Ik weet uit eigen ervaring dat positief blijven tijdens het hele proces erg belangrijk was voor het slagen.

Carol: Kinderen kunnen voelen als je ergens echt achterstaat. Als je niet overtuigend iets overbrengt, zullen ze niet snel iets van je leren.

Ik: Er is een eeuwenoude discussie als het gaat over potjestraining jongens versus potjestraining meisjesIs het een feit dat makkelijker is om meisjes zindelijk te maken dan jongens?

Carol: Nou is dit een vraag die ik eerlijk gezegd veel krijg en de waarheid zal je verrassen. Zindelijkheidstraining jongens en zindelijkheidstraining meisjes is precies hetzelfde! Deze mythe is te wijten aan het feit dat in het verleden vrouwen degenen zouden zijn die verantwoordelijk waren voor de potjestraining van de kinderen en vrouwen zouden zich meer comfortabel voelen bij de potjestraining van hun dochters dan van hun zonen, simpelweg omdat ze zich daar beter mee kunnen identificeren. Maar in werkelijkheid kun je zindelijkheidstraining voor jongens op exact dezelfde manier doen als zindelijkheidstraining voor meisjes Dus er is echt geen verschil!

Ik: Nu heb je letterlijk het boek” geschreven over potjestraining. Als ouders het boek gaan kopen, kunnen ze dan echt hun kind luiervrij krijgen in drie dagen?

Carol: Laat ik zeggen dat als je kind 16 maanden is het wat langer zal duren, verwacht eerder een paar weken. Maar bijna elke ouder met een kind rond de leeftijd van twee jaar (paar maanden meer of minder) die tekenen geven dat ze er klaar voor zijn, getraind kunnen worden in slechts drie dagen. Soms zelfs minder!

Ik: Wat is de kortste tijd dat iemand er over heeft gedaan om zijn of haar kind zindelijk te maken met behulp van de methoden in jouw boek?

Carol: Ik had eens een vrouw die mijn gids had gelezen om 07.00 en mij mailde om 15.40 dezelfde dag om te vertellen dat haar kind de hele dag zelf op het potje is gegaan! Dus om een antwoord te geven op je vraag: acht uur en veertig minuten precies!

Girl on potty

Ik: Zo’n e-mail zal  je een erg goed gevoel gegeven hebben?

Carol: Zo gek als het misschien klinkt, maar het helpen van ouders om hun kinderen zindelijk te maken is een van de meest lonende ervaringen van mijn leven.

Ik: Dus als ouders willen ervaren om hun kind in drie dagen zindelijk te maken, hoe kunnen ze meer over je methode te weten komen?

Carol: Ze kunnen mijn website bezoeken! Het is de enige plek waar ze exact te weten kunnen komen hoe ik mijn persoonlijke methode heb ontwikkeld en zelf een exemplaar kunnen bestellen.

Ik: Nou, heel erg bedankt voor je tijd vandaag Carol.

Carol: Bedankt voor jou tijd, leuk om ook nederlandse ouders te kunnen helpen!

 

Uiteraard heb ik de methode van Carol zelf toegepast en het is inderdaad een hele goede training. Veel tips en tricks om op een effectieve manier je zoon of dochter op het potje te krijgen. Ik kan het van harte aanbevelen!

Er is een geld terug garantie als het niets voor je is, maar dat kan ik me niet voorstellen.

Succes!!

>> Kom meer te weten over de methode van Carol door hier te klikken! <<

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *