Zindelijkheidstraining Peuters

Zindelijkheidstraining voor jongens en meisjes is niet hetzelfde. Hieronder hebben we uitgelegd hoe je zindelijkheidstraining peuters het beste aan kan pakken voor jongens en meisjes.

Zindelijkheidstraining jongens

Zindelijkheidstraining jongens is niet helemaal hetzelfde als zindelijkheidstraining meisjes. Je zoon kan een paar uitdagingen extra geven, maar met tijd en vastberadenheid kun je slagen. Deze 6 punten zullen je helpen om je zoon zindelijk te krijgen.

Boy on pottyEerst moet je ervoor zorgen dat je zoon er klaar voor is. Jongens ontwikkelen zich anders dan meisjes, zodat ze vaak iets ouder zijn wanneer je met potjestraining kan beginnen. Kunnen ze zelf hun broek uit -en aandoen? Zijn ze geïnteresseerd zijn in het potje? Als dat zo is, dan zijn ze het er waarschijnlijk klaar voor om deze volgende grote stap in hun ontwikkeling te nemen.

Papa tijd

Als je je zoon leert om staand te plassen dan is het raadzaam om hem een paar keer met papa mee te laten gaan naar het toilet, zodat hij gaat begrijpen wat de bedoeling is. Als je je zoon zittend gaat trainen maak je dan nog geen zorgen over deze stap en sla hem gewoon nog even over.

Winkelen

Neem je zoon mee om te winkelen voor grote jongens ondergoed en laat hem zijn favoriete ondergoed uitkiezen. Terwijl je aan het winkelen bent koop je ook een potje die je op het toilet kunt plaatsen.

Prominente plaats

Plaats het potje op een handige locatie, zodat het makkelijk voor hem is er op te gaan zitten. Laat hem er al af en toe opzitten een paar dagen voor je met de zindelijkheidstraining gaat beginnen. Als hij het potje wil gebruiken als een stoel in de woonkamer dan is dit prima.

Beloningen

Kies een aantal beloningen uit voor succesvolle trips naar het potje. Sommige ouders gebruiken snoep, anderen gebruiken een sticker. Wat je ook kiest om te geven zorg er in ieder geval voor dat het iets is wat hij heel leuk of lekker vindt en vertel erbij dat hij de beloning krijgt iedere keer als hij succesvol van het potje gebruik maakt.

Verwijder de luier

Wanneer de grote dag aanbreekt verwijder dan zijn luier. Je kunt hem naakt laten rondlopen of hem trainingsbroek aandoen en laat hem heel de dag oefenen om naar het potje te gaan. Vraag hem vaak of hij moet plassen en zorg ervoor dat hij genoeg drinkt, zodat hij vaak moet plassen.

Boy and toilet

Kleine ongelukken, vooral in het begin zijn normaal. Zorg dat hij zich niet gaat schamen en wees geduldig. Op een gegeven moment zal hij het concept doorkrijgen en goed worden in zijn nieuwe taak!

Zodra de droge dagen zijn gelukt begin je te werken aan de droge nachten. Praat erover hoe cool net is dat hij met zijn nieuwe stoere grote jongensondergoed naar bed mag en dat hij je in de nacht altijd kan wakker maken als hij hulp nodig heeft. Je zoon zal trots zijn op zijn  nieuwe grote jongen kleren en wil niet meer de luier in.

Natuurlijk is ieder kind anders, maar ik ben er zeker van en kan vertellen uit eigen ervaring dat deze zindelijkheidstraining tips voor jongens heel goed kunnen helpen om je kleine jongen zindelijk te maken. Ik hoop dat je ze zal uitproberen en je positieve ervaringen hier met iedereen zal delen!

Als je nog steeds een hulp nodig hebt lees dan het interview op de homepage voor een geweldige zindelijkheidstraining peuters methode!

 

 

Zindelijkheidstraining meisjes

Het is eindelijk tijd, of toch niet? Zindelijkheidstraining voor meisjes kan pas met succes gestart worden als ze er echt klaar voor is. Hoe weet je of ze er klaar voor is?

Kan je dochter zelf haar broekaan en uittrekken? Als dat zo is dan kan ze klaar zijn voor zindelijkheidstraining. Is ze geïnteresseerd om zelf naar het toilet te gaan? Als dat zo is is ze waarschijnlijk klaar om met de zindelijkheidstraining Peuters te beginnen.

Wees niet verlegen

Zindelijkheidstraining Peuters

Zindelijkheidstraining Peuters

Het is belangrijk voor je dochter om te zien hoe jij naar het toilet gaat.

Als ze niet hoe jij het toilet gebruikt, dan zal ze ook niet weten hoe zij het zelf moet doen. Misschien vind je dit een beetje gênant, maar dat moet je opzij te zetten.

Ga winkelen

Neem je dochter mee winkelen voor ondergoed voor grote meiden en laat ze het zelf uitkiezen wat ze leuk en mooi vind. Als je aan het winkelen bent koop dan gelijk een potje dat op een gewoon toilet past of een los potje. Als je ook een boekje kunt vinden over een grote meid worden en het volwassenen toilet gaan gebruiken neem dat dan ook gelijk mee.

Oefening baart kunst

Laat je kleine meid oefenen met haar grote meid potje, misschien wil ze het gebruiken als stoel, dat is geen probleem. Ze kan er op zitten als ze tv kijkt en er op die manier al aan wennen.

Beloningen

Kies een aantal beloningen uit voor succesvolle trips naar het potje. Sommige ouders gebruiken snoep, anderen gebruiken een sticker. Wat je ook kiest om te geven zorg er in ieder geval voor dat het iets is wat ze heel leuk of lekker vindt en vertel erbij dat ze de beloning krijgt iedere keer als ze succesvol van het potje gebruik maakt.

Verwijder de luier

Wanneer de grote dag aanbreekt verwijder dan haar luier, je kunt haar naakt laten rondlopen of haar een trainingsbroek aandoen en laat haar heel de dag oefenen om naar het potje te gaan. Vraag haar vaak of ze moet plassen en zorg ervoor dat ze genoeg drinkt, zodat ze vaker moet plassen.

Complimenteren

Zindelijkheidstraining PeutersComplimenteer je dochter elke keer als ze naar het potje is geweest. Als het niet gelukt is, prijs haar dan voor het proberen.

Zodra uw dochter het onder de knie heeft dan zal ze waarschijnlijk het potje gaan gebruiken voor al haar behoeftes. Ze zal haar poppen en eventuele huisdieren ook op het potje willen zetten.

Vergeet niet dat er nog best wel een aantal kleine ongelukjes kunnen gebeuren vooral in het begin. Dan komt zolang je haar blijft begeleiden in de loop van de tijd goed.

Zodra de droge dagen zijn gelukt begin je te werken aan de droge nachten. Praten over het naar bed gaan in grote meiden ondergoed dat ze je in de nacht altijd kan wakker maken als ze hulp nodig heeft. Je dochter zal trots zijn op haar nieuwe grote meiden ondergoed en wil niet meer de luier in.

Natuurlijk is ieder kind anders, maar ik ben er zeker van en kan vertellen uit eigen ervaring dat deze zindelijkheidstraining peuters tips voor meisjes heel goed kunnen helpen om je kleine meid zindelijk te maken. Ik hoop dat je ze zal uitproberen en je positieve ervaringen hier met iedereen zal delen!

Als je nog steeds een hulp nodig hebt lees dan het interview op de homepage voor een geweldige zindelijkheidstraining peuters methode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *