Welk potje voor zindelijkheidstraining?

Potjestraining kan heel moeilijk zijn, maar als je kind uit de luiers is is het allemaal waard geweest. Als je kleine er klaar voor is dan koop je een potje en ga je ervoor! Maar welk potje voor zindelijkheidstraining ga je gebruiken? Wij hebben de beste potjes voor je op een rijtje gezet, zodat je de juiste keuze kunt maken!

Welke Potje is het beste?

Er zijn twee opties: een vrijstaande potje of wc-bril verkleiner die op uw standaard toilet past.

Het potje is draagbaar en makkelijk voor je kind om op te gaan zitten omdat het een miniatuur versie van het echte ding is, maar je moet de inhoud ervan dumpen in een gewoon toilet en het elke keer schoonmaken. Bovendien kan het wat meer ruimte in beslagnemen in een kleiner toilet of badkamer.

Een wc-bril verkleiner neemt weinig ruimte in, omdat het op een gewone wc-bril geklikt wordt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je kind in de WC valt Maar je hebt wel weer een opstapje nodig voor je kind om op de bril te klimmen en als je zelf naar de WC moet mmoet je de verkleiner er weer even afklikken en wegzetten.

Het kiezen tussen een potje of een verkleiner hangt af van wat u denkt dat het beste zal werken. Veel ouders kiezen er ook voor om met een potje te beginnen en als dat goed gaat een WC-bril verkleiner te gaan gebruiken.

Dit zijn de beste potjes op het moment:

1. Fisher-Price Koninklijk Potje & Krukje

Fisher-Price Koninklijk Potje & Krukje

Het Fisher-Price Koninklijk Potje & Krukje is een handig plaspotje dat ook als krukje gebruikt kan worden.

Deze drie-in-één hulp is erg handig om je kindje te helpen zindelijk te worden.
• De eerste stap is een oefenpotje, dat de kleintjes beloont voor hun bijdrage.
• Stap twee is een toiletverkleiner om op de wc te bevestigen. Dan wordt de onderkant omgetoverd in een opstapkrukje om er beter bij te kunnen.
• En tot slot kan het gebruikt worden als opstapje voor bij de wastafel, om de handjes te wassen.

Met 4 melodietjes, zodat je kindje precies weet wanneer hij een boodschap heeft gedaan.

Makkelijk schoon te maken, uitgerust met handgrepen waarmee peuters helemaal zelf veilig kunnen gaan zitten en voorzien van antislippootjes.

Koop bij bol.com

2. BabyBjörn Zetelpotje

BabyBjörn Zetelpotje

Met het zetelpotje wordt het voor je kind eenvoudiger het luierstadium achter zich te laten. het zetelpotje is degelijk en staat stevig op de vloer. De hoge rugleuning en de ronde, ergonomische vormen creëren een maximaal zitcomfort, ook tijdens langere perioden. De binnenpot maakt legen en reinigen eenvoudig en de spatbescherming verhindert morsen. Het potje is gemaakt van recyclebaar, PVC-vrij plastic.

Koop bij bol.com

3. My Carry Potty – Plaspotje

My Carry Potty - Plaspotje

De My Carry Potty is ontwikkeld door een moeder, om te helpen bij de uitdraging van zindelijkheidstraining.
Het is logisch om meteen met zindelijkheidstraining te beginnen zodra je het gevoel hebt dat je kindje er klaar voor is. Maar veel ouders stellen het toch uit, omdat het soms onhandig is. Zeker als je onderweg bent.

My Carry Potty is de nieuwe oplossing als het gaat om zindelijkheidstraining.
Een lichtgewicht, waterdicht en zonder wegwerpzakjes. Het speciale design zorgt ervoor dat, zelfs wanneer er een plasje is gedaan in het potje, je deze dicht kan doen en zo mee kan nemen. Geen gedoe meer met zakjes of luiers. Gewoon even stoppen, plasje doen, deksel dicht en je bent weer onderweg.

Gemaakt van hoge kwaliteit en duurzaam plastic, leuk om te zien en eenvoudig om mee te nemen. Kinderen zijn gek op de fantasie volle kleuren en designs en nemen hun potje het liefste overal mee naartoe! Het is vooral iets wat ze zelf kunnen doen!
Koop bij bol.com

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met de vraag: Welk potje voor zindelijkheidstraining? Voor een overzicht van alle potjes verwijs ik je graag naar Bol.com. Succes!