Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining?

De zindelijkheidstraining kan een verwarrende taak zijn, vooral wanneer je hier net mee begint. Toch kan het relatief eenvoudig zijn als je paar tips opvolgt. Het is goed om te onthouden dan elk kind uniek is als het gaat om de vraag; Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining. Bij de een kan het wat sneller gaan dan bij de ander. Het geheim is om je geduld te bewaren en het leuk te houden voor je kind. Zindelijkheidstraining is een belangrijke mijlpaal, dus moet je de juiste timing en techniek onder de knie krijgen en moet je om kunnen omgaan met de onvermijdelijke ongelukjes.

Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining?

Er is geen specifieke leeftijd waarop je met de zindelijkheidstraining kunt beginnen. Succes is gebaseerd op de fysieke en de emotionele bereidheid. De meeste kinderen tonen op de leeftijd van 2 jaar interesse in de zindelijkheidstraining, maar bij anderen komt dit misschien een beetje later, laten we zeggen bij 2½ jaar of ouder. Als ouder of voogd moet je dit niet haasten. Te vroeg beginnen kan eigenlijk een langer trainingsperiode betekenen.

Alvorens je bepaalt of je kind hier klaar voor is, zijn er een paar dingen die je zou moeten overwegen. Stel vast of het kind geïnteresseerd is in het toilet of het potje, of in het dragen van ondergoed, of het kind algemene instructies kan volgen en begrijpen; kan je kind gaan zitten en weer opstaan van het potje? Dit zijn slechts enkele van de vragen die je jezelf moet stellen.

Indien het antwoord op de meeste van deze vragen ja is, dan is je kind klaar voor de zindelijkheidstraining. Als de meeste antwoorden echter nee zijn, dan moet je wachten totdat het kind er klaar voor is. Een peuter die nu nog geen zin heeft in de zindelijkheidstraining zou er binnen een paar maanden voor open kunnen staan.

Zodra je de beslissing hebt genomen om te beginnen met de training, heb dan een positieve instelling en vraag alle andere verzorgers van je kind om hetzelfde te doen.

Haal het potje erbij

Je kunt beginnen met het plaatsen van het potje waar het kind het grootste deel van zijn of haar tijd doorbrengt alvorens het naar de badkamer te brengen. Stimuleer je kind om op het potje te gaan zitten, met of zonder een luier. Zorg ervoor dat zijn of haar voetjes stevig op de vloer of op een krukje rusten.

Help je kind te begrijpen door over het naar het toilet gaan te praten in eenvoudige en correcte bewoordingen. Je kunt het doel van het potje laten zien door de inhoud van een vieze luier in het potje te deponeren.

Maak een schema voor het potje

Als je kind interesse toont, laat hem of haar dan voor een paar minuten, een paar keer per dag, zonder luier op het potje of de WC zitten. Je kunt hem of haar een stuk speelgoed geven om mee te spelen in de badkamer. Waar het hier omgaat is om het idee van het gebruik van het potje te omarmen. Ben vol lof zelfs als je kind alleen maar zit en herinner je kind eraan dat hij of zij het later opnieuw kan proberen. Een gemakkelijke manier om consistentie volt te houden is om een draagbaar potje of een klein potje mee te nemen als je van huis gaat.

Reageer snel

Wanneer je tekenen ziet dat je kind naar het toilet moet, zoals hurken, wiebelen of het vasthouden van het genitale gebied, reageer dan snel. Stop met wat hij of zij aan het doen is en ga naar het toilet. Dit helpt het kind vertrouwd te raken met deze signalen. Geef complimentjes als het kind je vertelt dat hij of zij naar het toilet moet. Zorg ervoor dat je kind zijn of haar handen na afloop wast.

Overweeg beloningen

Kinderen zijn verschillend in termen van stimulansen waarop zij het beste reageren. Sommigen kunnen reageren op een extra verhaaltje voor het slapengaan terwijl anderen beter zullen reageren op stickers op een overzicht. Versterk de inspanning van je kind met verbale complimentjes, zelfs als de reis naar het toilet niet succesvol was.

Zonder luier

Probeer na een paar weken van succesvolle zindelijkheidstraining de luier te verruilen voor ondergoed of een trainingsbroekje. Dit is een overgang om te vieren en er is niets mis met het maken van een speciaal uitje. Je kunt je kind zelfs zijn of haar eigen ondergoed laten uitkiezen. Zodra je kind eenmaal gewoon ondergoed of een trainingsbroekje draagt, voorkom dan dat andere items, zoals riemen en maillots, het uitkleden kunnen belemmeren.

De meeste kinderen krijgen vaak na ongeveer twee tot drie maanden van consistente zindelijkheidstraining gedurende de dag controle over hun blaas. ‘s Nachts zindelijk worden kan enkele maanden of zelfs jaren in beslag nemen. Maak in de tussentijd als je kind slaapt gebruik van bedzeiltjes of wegwerp trainingsbroekjes.

Weet wanneer je een pauze moet nemen

Als je kind zich verzet tegen naar het toilet gaan of het potje of na enkele weken trainen het niet onder de knie krijgt, is het misschien tijd om een ​​pauze te nemen. Er is een grote kans dat hij of zij er nog niet klaar voor is. Je kunt het binnen een paar maanden opnieuw proberen.

Wanneer moet je hulp zoeken?

Weet dat ongelukjes of bijna-ongelukjes kunnen gebeuren. Als je kind zindelijk is, vooral bij 4 jaar of ouder, en een terugval krijgt zou er echter een onderliggend probleem kunnen zijn en moet je contact opnemen met zijn of haar arts. In de broek plassen kan soms wijzen op een onderliggende fysieke aandoening, zoals een overactieve blaas of een urineweginfectie.

Help je kind zindelijk maken door naar een snelle behandeling te zoeken, bijvoorbeeld de methode beschreven op de home pagina.

Hopelijk help dit artikel je met de vraag; Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *